"mies tuli vuonolta, näyttäen huonolta islantilaispaitoineen"

Luonnonläheisenä seikkailijana ja Lapin kairojen lumoutuneena kulkijana haluan jakaa tarinani kanssanne. Kun tässä tarkastelen taaksepäin kuljettua matkaani, en voi kuin hymyillä. Seikkailuni Lapin kairoilla alkoivat 15-vuotiaana rippikoululaisena, kun ensimmäisen kerran nostin rinkan selkääni ja sukelsin upeiden tunturimaisemien sydämeen Muotka-tunturien erämaahan.

 

Nykyisin saatan ottaa maastopyörän alleni ja suuntaan keulan kohti uusia polkuja ja luonnonkauniita maisemia. Se on minun tapani tuntea viima kasvoillani ja kokea luonnon rytmit syvällä sisimmässäni. Talvella puolestaan laitan sukset jalkaan ja minut voi löytää Lapin tuntureilta vapaalaskemassa. Nuo lumipeitteiset rinteet kutsuvat laskemaan, ja jokainen lasku on matka vapauteen. Olen viettänyt lukemattomia tunteja pohjoisen tuntureilla, ja jokainen retki on jättänyt jälkensä sydämeeni.

 

Viimeisen vuoden aikana olen saanut viedä rakkauteni luonnossa liikkumiseen uudelle tasolle.  Tämä päätös syntyi vahvan intohimon ja halun kautta jakaa näitä uskomattomia luontokokemuksia muiden kanssa. Kouluttautuessani luontoelämysohjaajaksi olen saanut mahdollisuuden syventää tietojani ja taitojani mm. kalliokiipeilyn, melonnan ja maastohiihdon saralla. Nämä tiedot ja taidot ovat avanneet ovia uusille seikkailulle, joista yksi on tämä sivutoiminen perheyritys, jonka nimissä meillä on mahdollisuus ottaa mukaan teidät noille seikkailuillemme. Haluammekin tarjota teillekin mahdollisuuden kokea samanlaisia luontoelämyksiä, jotka ovat antaneet meille niin paljon.

 

Siviiliammatiltani olen turvallisuusinsinööri, joten meidänkin toiminnassa turvallisuus on aina etusijalla. Koulutuksen myötä olen saanut uusia taitoja ryhmän ohjaamiseen, pelastustoimiin sekä riskien arvioimiseen etukäteen, että asiakkaat voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja luottaa toimintaamme. Olipa kyseessä sitten melonta, maastopyöräily tai vapaalasku, haluan jakaa intohimoni ja tehdä jokaisesta seikkailusta turvallisen ja unohtumattoman.

 

Tule kanssamme seikkailulle Lapin kairojen upeisiin maisemiin joko virtuaalisesti tai livenä. Yhdessä voimme kokea jännitystä, adrenaliinia ja puhdasta iloa. Odotan innolla, että saan jakaa kanssasi tämän ainutlaatuisen luonnon kauneuden. Turvallisuus edellä tulemme tekemään unohtumattomia muistoja yhdessä. Tervetuloa mukaan!

 

Terveisin,

Marko aka @alppilegenda

Kesällä 2023